Pravilnik o zasebnosti

Vaši podatki so pri nas v varnih rokah! Zavezani smo k varovanju vaših osebnih podatkov in to zavezo resno upoštevamo. Prosimo, vzemite si čas za to izjavo o varstvu podatkov, in si na ta način ustvarite predstavo, zakaj zbiramo vaše podatke in v kakšni obliki jih obdelujemo.

Naše podjetje obdeluje osebne podatke, ki nam jih posredujete, če uporabljate našo spletno stran, mobilno aplikacijo ali aplikacijo, ki je bila razvita za uporabo programske opreme na pametnih telefonih, tablicah ali drugih mobilnih napravah (v nadaljevanju aplikacija), ali druge aplikacije, programe, digitalne in shranjevalne medije.

Prosimo, upoštevajte, da morate izjavo o varstvu podatkov in pravilnik o piškotkih prebrati pred uporabo naših storitev ali funkcij.

Če katerega od obveznih podatkov ne boste vnesli, se lahko zgodi, da vaša registracija ne bo obdelana ali da ne boste mogli uporabljati določenih funkcij ali storitev na spletni strani.

Splošna načela obdelave vaših osebnih podatkov

Osebni podatki

Osebne podatke na naši spletni strani zbiramo in obdelujemo le v primeru, da te podatke navedete aktivno, npr. ob registraciji, povpraševanju, ustvarjanju članka za blog. Skladno z evropskimi določili o varstvu osebnih podatkov osebne podatke zbiramo, obdelujemo in uporabljamo le za namene, o katerih smo se v primeru obstoja druge pravne podlage z vami dogovorili ali v primeru vašega soglasja. Zbiramo le tiste osebne podatke, ki so potrebni za opravljanje naših splošnih, servisnih in uporabniških storitev, ali tiste, ki nam jih posredujete prostovoljno.

Osebni podatki so vse informacije, ki zadevajo podatke o določeni ali določljivi osebi. Sem sodijo na primer vaše ime, elektronski naslov, telefonska številka, datum rojstva ali kraj bivanja.
Če stopite v stik z nami na primer prek elektronske pošte, vaše podatke shranimo zaradi obdelave vašega povpraševanja. Vaše osebne podatke izbrišemo, takoj ko niso več potrebni in/ali brisanje ni v nasprotju z zakonskimi določili o hrambi podatkov.

Kot uporabnik nam zagotavljate, da so navedeni osebni podatki resnični in pravilni, in se strinjate, da nam boste sporočili vsako spremembo podatkov. Če nam posredujete osebne podatke tretjih oseb, morate slednje predhodno obvestiti in pridobiti njihovo soglasje za posredovanje teh podatkov za namene, navedene v ustreznih razdelkih te izjave o varstvu podatkov. 

Kategorije podatkov, ki jih obdelujemo:

a) Podatki, ki jih posredujete z aktivnim vnosom:

• podatki o uporabniku (nagovor, ime, naziv, funkcija, oddelek, ime podjetja, elektronski naslov, poštni naslov, pošta, telefonska številka, spletni naslov, želeni način komunikacije, varnostno vprašanje in odgovor, fotografije);
• podatki o zadevi, 
• vaše povpraševanje ali prošnja, 
• ali in kakšna obvestila želite, 
• članki za blog in fotografije, video in glasovni posnetki 

b) Podatki, ki se zbirajo samodejno:

• internetni protokol (IP naslov), uporabljen pri povezavi vašega računalnika s spletom;
• informacije o računalniku, napravah in povezavi, kot so vrsta in različica brskalnika, operacijski sistem, resolucija zaslona in mobilna platforma;
• Uniform Resource Locator (URL), podatki o obisku strani, vključno z datumom in časom obiskanih ali iskanih vsebin pri storitvi in URL-jih, prek katerih ste prišli do te storitve.

V kakšne namene obdelujemo vaše osebne podatke:


Podatke, ki nam jih posredujete, uporabljamo le za naročilo na novice, obvestila o člankih na blogu, medijske objave, pošiljanje novic podjetja, ad hoc obvestil in vabil na dogodke (v nadaljevanju obvestil), za odgovor na vaša povpraševanja in prošnje npr. o področjih poslovanja, portfeljih itd., za sklenitev pogodb, za tehnično upravljanje, in jih tretjim osebam posredujemo le na zahtevo avstrijskih organov v ustreznih sodnih in uradnih postopkih.

Za vzpostavitev stika prek elektronske pošte ali primerljivih oblik elektronske komunikacije, kot so potisna obvestila aplikacije itd., se zaradi posodobitve ali obveščanja obdelujejo podatki v zvezi s funkcijami, produkti ali varnostnimi posodobitvami, če je to potrebno za dosego namena.

Za izpolnitev namenov, navedenih v izjavi o varstvu podatkov, je morda potrebno, da podjetje IMMOFINANZ ter določene druge družbe iz skupine IMMOFINANZ obdelujejo vaše osebne podatke, če je njihova obdelava neposredno povezana z določenim namenom. 

Če se strinjate s to izjavo o varstvu podatkov, nam dajete izrecno dovoljenje za obdelavo vaših osebnih podatkov v tu navedene namene in za njihovo posredovanje družbam skupine IMMOFINANZ in/ali ponudnikom storitev, tudi izven Evropskega gospodarskega prostora. 

Kdo po našem naročilu obdeluje podatke: 

Vaši podatki se shranjujejo v naši podatkovni banki strank. To podatkovno banko kot obdelovalec upravlja podjetje Oracle Austria GmbH (Oracle), ki vaše podatke obdeluje izključno po našem naročilu in naših navodilih. Podjetje Oracle je v okviru zasebnostnega ščita EU-ZDA pridobilo certifikat o skladnosti z zakonodajo o varstvu podatkov in pri izpolnjevanju nalog pooblašča tudi podobdelovalce v državah izven Evropske unije. Podjetje Oracle in podobdelovalci so po pogodbi z nami zavezani, da zagotavljajo zadostno zaščito vaših podatkov v skladu z določili EU o varstvu podatkov tudi za območja, ki niso zaščitena z zasebnostnim ščitom EU-ZDA.

Primeone business solutions GmbH (primeone) ima v okviru svojih servisnih storitev in storitev vzdrževanja kot obdelovalec dostop do zbranih podatkov. Prosimo, upoštevajte, da vaši osebni podatki ostanejo shranjeni pri nas in da ne pride do fizičnega posredovanja podatkov. 

V okviru tekočega upravljanja naše spletne strani ima do zbranih podatkov kot obdelovalec dostop tudi podjetje Goldbach Interactive Austria GmbH (Goldbach). Podjetje Goldbach je po pogodbi z nami zavezano k zagotavljanju zadostnega varstva vaših podatkov. 

Vaši osebni podatki se tretjim osebam posredujejo le v primeru, ko je to potrebno za obdelavo vašega povpraševanja ali prošnje. Pričujoče soglasje imate pravico kadarkoli preklicati; preklic velja od trenutka, ko nam ga posredujete. 

Novice, obvestila o člankih na blogu, medijske objave, novice podjetja, ad hoc obvestila in vabila na dogodke vam po elektronski pošti ali drugih elektronskih poteh pošiljamo le v primeru, da se s tem strinjate. Zgoraj navedena soglasja lahko kadarkoli in brez navedbe razlogov prekličite prek spletnega obrazca na https://www.immofinanz.com/dsgvo, pisno na naslov

IMMOFINANZ AG 
zH Datenschutzkoordinator 
Wienerbergstraße 11
1100 Dunaj, Avstrija 

ali prek povezave v novicah, na katere ste naročeni.

Piškotki 

Na različnih mestih naše spletne strani uporabljamo piškotke. Piškotki so kratke besedilne datoteke, ki jih prek našega strežnika posredujemo datoteki s piškotki strežnika na matični plošči vašega računalnika in ki ob ponovni uporabi strani prepoznajo uporabnika. Piškotke uporabljamo zato, da izboljšamo varnost spletne strani in da je ta bolj prijazna do uporabnikov. Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da je pred uporabo piškotka potrebno vaše soglasje ali da je uporaba piškotkov na splošno blokirana. V primeru deaktivacije piškotkov je delovanje spletne strani lahko omejeno. 

Družbena omrežja 

Sodelujemo z različnimi družbenimi omrežji. Pri uporabi te storitve se vaš brskalnik samodejno poveže s posameznim omrežjem ter pri tem posreduje vaš IP naslov in tudi druge informacije kot na primer piškotke, v kolikor ste dotično platformo obiskali že prej. Če je mogoče, takšne vrste prenosa podatkov ne uporabljamo, dokler s posamezno platformo niste v dejanski interakciji. S klikom na ustrezni simbol (npr. Twitterjev logotip) se strinjate, da ste pripravljeni komunicirati z izbrano platformo (v tem primeru s Twitterjem) in da se družbenemu omrežju posredujejo vaše informacije kot npr. vaš IP naslov. 

Naša spletna stran uporablja www.facebook.com, ki ga upravlja podjetje Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska. Vtičniki se nahajajo na enem od navedenih znakov ali so označeni z dodatkom.

Vtičnik ustvari neposredno povezavo med vašim brskalnikom in Facebookovimi strežniki. Sami nimamo nikakršnega vpliva na vrsto in obseg podatkov, ki jih vtičnik posreduje Facebookovim strežnikom.

Vtičnik Facebook obvesti, da ste kot uporabnik obiskali našo spletno stran. Pri tem obstaja možnost, da se shrani vaš IP naslov. Če ste med obiskom naše spletne strani prijavljeni v svoj Facebook račun, se navedene informacije povežejo z njim. Če uporabljate funkcijo vtičnika, se ustrezne informacije prav tako posredujejo Facebooku.

Če želite preprečiti, da bi Facebook te podatke povezal z vašim Facebook računom, se pred obiskom te spletne strani odjavite iz Facebooka. Informacije o namenu in obsegu zbiranja podatkov, nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani Facebooka ter s tem povezanih pravicah in možnostih nastavitev za zaščito vaše zasebnosti najdete v Facebookovem obvestilu o varstvu podatkov na naslednji povezavi: www.facebook.com/about/privacy.

Naša spletna stran uporablja www.linkedIn.com, ki ga upravlja podjetje LinkedIn Ireland Unlimited Company., Wilton Place, Dublin 2, Irska. Vtičniki se nahajajo na enem od navedenih znakov ali so označeni z dodatkom. Podatke prejmemo, če obiščete spletne strani, ki vsebujejo naše vtičnike, oglase ali piškotke, ali se prijavite s svojim LinkedIn računom pri storitvah tretjih oseb.

Vtičnik ustvari neposredno povezavo med vašim brskalnikom in LinkedInovimi strežniki. Sami nimamo nikakršnega vpliva na vrsto in obseg podatkov, ki jih vtičnik posreduje LinkedInovim strežnikom.

Vtičnik LinkedIn obvesti, da ste kot uporabnik obiskali našo spletno stran. Pri tem obstaja možnost, da se shrani vaš IP naslov. Če ste med obiskom naše spletne strani prijavljeni v svoj LinkedIn račun ali če se pri naših storitvah prijavite s svojim LinkedIn računom, se navedene informacije povežejo z njim.

Informacije o namenu in obsegu zbiranja podatkov, nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani LinkedIna ter s tem povezanimi pravicami in možnostmi nastavitev za zaščito vaše zasebnosti najdete v LinkedInovem obvestilu o varstvu podatkov na naslednji povezavi: 
https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy?trk=uno-reg-guest-home-privacy-policy.

Naša spletna stran uporablja https://www.xing.com in https://www.kununu.com/, ki ju oba upravlja podjetje XING SE, Dammtorstraße 30, 20354 Hamburg, Nemčija. Vtičniki se nahajajo na enem od navedenih znakov ali so označeni z dodatkom.

Vtičnik ustvari neposredno povezavo med vašim brskalnikom in XING-ovimi strežniki. Sami nimamo nikakršnega vpliva na vrsto in obseg podatkov, ki jih vtičnik posreduje XING-ovim strežnikom.

Vtičnik XING obvesti, da ste kot uporabnik obiskali našo spletno stran. Pri tem obstaja možnost, da se shrani vaš IP naslov. Informacije o namenu in obsegu zbiranja podatkov, nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani XING-a ter s tem povezanimi pravicami in možnostmi nastavitev za zaščito vaše zasebnosti najdete v XING-ovem obvestilu o varstvu podatkov na naslednji povezavi: https://privacy.xing.com

Naša spletna stran uporablja www.twitter.com, ki ga upravlja podjetje Twitter International Company, One Cumberland Place, Fenian Street, Dublin 2, D02 AX07, Irska. Vtičniki se nahajajo na enem od navedenih znakov ali so označeni z dodatkom.

Vtičnik ustvari neposredno povezavo med vašim brskalnikom in Twitterjevimi strežniki. Sami nimamo nikakršnega vpliva na vrsto in obseg podatkov, ki jih vtičnik posreduje Twitterjevim strežnikom.

Vtičnik Twitter obvesti, da ste kot uporabnik obiskali našo spletno stran. Pri tem obstaja možnost, da se shrani vaš IP naslov. Informacije o namenu in obsegu zbiranja podatkov, nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani Twitterja ter s tem povezanimi pravicami in možnostmi nastavitev za zaščito vaše zasebnosti najdete v Twitterjevem obvestilu o varstvu podatkov na naslednji povezavi: https://twitter.com/privacy.

Naša spletna stran uporablja https://accounts.google.com, ki ga upravlja podjetje Google LLC (Google), Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA. Vtičnik se nahaja na enem od navedenih znakov ali je označen z dodatkom.

Vtičnik ustvari neposredno povezavo med vašim brskalnikom in Googlovimi strežniki. Sami nimamo nikakršnega vpliva na vrsto in obseg podatkov, ki jih vtičnik posreduje Googlovim strežnikom.

Vtičnik Google obvesti, da ste kot uporabnik obiskali našo spletno stran. Pri tem obstaja možnost, da se shrani vaš IP naslov. Informacije o namenu in obsegu zbiranja podatkov, nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani Googla ter s tem povezanimi pravicami in možnostmi nastavitev za zaščito vaše zasebnosti najdete v Googlovem obvestilu o varstvu podatkov na naslednji povezavi: https://policies.google.com/privacy.

Google Analytics, Google AdWords in retargeting

Spletne strani podjetja IMMOFANZ uporabljajo Google Analytics, Google AdWords in retargeting, storitve analize spletnih strani podjetja Google Inc. (Google), 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043, ZDA.

Google Analytics (analiza) uporablja piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo v vaši končni napravi in omogočajo analizo vaše uporabe strani. 

Google AdWords (oglaševanje) uporablja besedilne datoteke piškotkov in s tem Conversion Tracking (sledenje konverzijam) ter Remarketing Codes (kode za ponovni marketing). Pri tem Google AdWords odloži piškotek za Conversion Tracking, ko kliknete na enega od oglasov, ki ga je vključil Google.

Pri retargetingu (ponovnem ciljanju) so vključena tretja podjetja. Pri storitvah podjetja Immofinanz AG se uporablja tudi programska oprema za tako imenovani retargeting. Ta tehnologija omogoča, da je lahko uporabnik nagovorjen z oglasi tudi na drugih spletnih straneh. S tem so lahko uporabniku predstavljeni oglasi, povezani z njegovimi interesi. 

Informacije o vaši uporabi teh spletnih strani (vključno z vašim IP naslovom), zbrane in ustvarjene s piškotki, se praviloma posredujejo Googlovemu strežniku v ZDA in se tam shranijo. V primeru aktivirane anonimizacije IP naslova na spletnih straneh pa ga Google predhodno skrajša v državah članicah Evropske unije ali drugih državah pogodbenicah Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru. Le v izjemnih primerih se Googlovemu strežniku v ZDA posreduje in tam skrajša polni IP naslov. Po naročilu upravitelja teh spletnih strani bo Google te informacije uporabljal za analizo vaše uporabe spletnih strani, sestavo poročil o aktivnostih na spletni strani in izvajanje drugih storitev za upravljavca spletnih strani, povezanih z uporabo spletnih strani in spleta. IP naslov, ki ga vaš brskalnik posreduje v okviru Google Analytics, Google AdWords in retargetinga, se ne poveže z drugimi podatki Googla. Shranjevanje piškotkov lahko preprečite z ustreznimi nastavitvami brskalnika; naj vas opozorimo, da v tem primeru morda ne boste mogli v celoti uporabljati vseh funkcij spletnih strani podjetja IMMOFINANZ. Spletne strani podjetja IMMOFINANZ uporabljajo tudi funkcije analize ID uporabnika, da lahko sledijo interakcijam na podlagi podatkov. Ta ID uporabnika se dodatno anonimizira in zakodira in se ne poveže z drugimi podatki.

Google bo te informacije uporabljal za analizo uporabe naše spletne strani, sestavo poročil o aktivnostih na spletni strani in opravljanje drugih storitev za nas, ki so povezane z uporabo spletne strani in spleta. Med te namene spada tudi naš upravičeni interes za obdelavo podatkov v skladu s točko f prvega odstavka 6. člena GDPR. IP naslov, ki ga vaš brskalnik posreduje v okviru Google Analytics, Google AdWords in retargetinga, se ne poveže z drugimi podatki Googla.

Google lahko deaktivirate za prikazno oglaševanje in prilagodite oglase v Googlovem prikaznem omrežju, tako da nastavitve oglasov prikličete na naslednji povezavi: https://www.adssettings.google.com/anonymous.

Posredovanje podatkov, pridobljenih z uporabo piškotkov, ki so povezani z uporabo naše spletne strani (vključno z vašim IP naslovom), Googlu, in obdelavo teh podatkov s strani Googla lahko preprečite tako, da naložite in namestite dodatek za brskalnik, ki je na voljo na spodnji povezavi. S klikom na to povezavo lahko preprečite, da bi Google na tej strani zbiral podatke o vas. Vaš brskalnik mora v tem primeru načeloma omogočati shranjevanje piškotkov. Če piškotke redno brišete, morate ob vsakem obisku te spletne strani ponovno klikniti na povezavo. Dodatne informacije o uporabi podatkov s strani Googla najdete tu: https://policies.google.com/privacy/partners?hl=de in https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de.

Informacije v zvezi s prejemanjem obvestil in soglasji

Če podate soglasje za prejemanje novic, obvestil o člankih na blogu, medijskih objav, pošiljanje novic podjetja, ad hoc obvestil in vabil na dogodke, vas bomo po različnih poteh kot na primer po elektronski pošti, drugih primerljivih elektronskih komunikacijskih sredstvih (kot npr. SMS-ih itd.) in prek potisnih obvestil v aplikaciji obveščali o naših produktih in storitvah, pod pogojem, da ste tovrstna obvestila aktivirali na svoji mobilni napravi.

Prijava na novice, blog, dogodke 

Obvestila pošiljamo le na podlagi zakonskega dovoljenja ali z vašim soglasjem. S prijavo na novice, blog, naročilo na blog, medijske objave, novice podjetja, ad hoc obvestila, na dogodek ali s povpraševanjem nam posredujete svoj nagovor, ime, naziv, elektronski naslov in poštni naslov in s tem soglašate, da te osebne podatke in informacije ter članke, ki nam jih posredujete, obdelujemo, da vam lahko pošiljamo in ustrezno obdelujemo novice, obvestila o novih člankih na blogu o produktih in storitvah, poročila, videe, potrditve prijav in odgovore na vaša povpraševanja ali presojo vaših prošenj. 

Če ste se na naše novice prijavili kot novinar, ste podali soglasje za obdelavo vaših osebnih podatkov, in sicer imena in priimka, elektronskega naslova, uredništva, naslova uredništva in službene mobilne številke, za pošiljanje novic podjetja, ad hoc obvestil in vabil na dogodke.

Dvojna potrditev prijave in evidentiranje

Prijava na prejemanje naših novic, obvestil o člankih na blogu, medijskih objav, za pošiljanje novic podjetja, ad hoc obvestil in vabil na dogodke se vrši v tako imenovanem postopku dvojne potrditve prijave (double opt-in). Po prijavi tako prejmete elektronsko sporočilo, v katerem vas prosimo za potrditev prijave. Ta potrditev je nujna, da preprečimo prijavo s tujimi elektronskimi naslovi. 

Prijave na novice, obvestila o člankih na blogu, medijske objave, na pošiljanje novic podjetja , ad hoc obvestil in vabil na dogodke evidentiramo, da postopek prijave lahko dokažemo v skladu s pravnimi določili. To obsega čas potrditve prijave in IP naslov.

Statistična evalvacija in analize

Novice in naša obvestila vsebujejo datoteke v velikosti slikovne pike, ki jih ob odpiranju prikliče strežnik. V okviru tega priklica se najprej zberejo informacije o brskalniku in vašem sistemu, vašem IP naslovu in času priklica. Te informacije se uporabijo za tehnično izboljšavo storitev na podlagi tehničnih podatkov ali ciljnih skupin in vaših bralnih navad, na podlagi krajev priklica (ki jih je mogoče določiti z IP naslovom) ali časov priklica. 

K statističnim evalvacijam sodi tudi ugotovitev, ali novice ali obvestila odprete, kdaj jih odprete in na katere povezave kliknete. Te analize uporabljamo, da spoznamo bralne navade naših uporabnikov in da lahko ustrezno izboljšamo vsebine naših novic in obvestil. Posameznih uporabnikov ne analiziramo. 

Odjava/preklic

Z naših novic ali drugih obvestil se lahko kadarkoli odjavite. Povezavo do odjave od obvestil najdete na koncu vsakega obvestila. Kadarkoli se lahko tudi brez navedbe razlogov odjavite prek obrazca, dostopnega na https://www.immofinanz.com/dsgvo, ali po pošti. Zbrisali bomo vaše podatke, ki smo jih obdelovali v povezavi s pošiljanjem obvestil.

Pravne osnove

Pošiljanje novic, obvestil o člankih na blogu, poročil, videov, potrditev prijav ter odgovorov na vaša povpraševanja ali presoj vaših prošenj se izvaja na podlagi vašega soglasja v skladu s točko a prvega odstavka in sedmim odstavkom 6. člena GDPR. Če je obdelava vašega povpraševanja ali vaše registracije potrebna za izpolnitev predpogodbenih ukrepov ali pogodbe z nami ali katero drugo družbo skupine IMMOFINANZ, se ta obdelava vaših osebnih podatkov izvaja v skladu s točko b prvega odstavka 6. člena GDPR. Izvajanje statističnih evalvacij in analiz ter evidentiranje prijavnega postopka poteka na podlagi naših upravičenih interesov v skladu s točko f prvega odstavka 6. člena GDPR. 

Varnost podatkov

Sprejeli smo ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za zaščito vaših podatkov pred nedovoljenim, nezakonitim ali naključnim dostopom, obdelavo, uporabo, manipulacijo, izgubo ali uničenjem. 

Kljub vsem našim ukrepom ni mogoče izključiti možnosti, da informacije, ki nam jih posredujete prek spleta, vidijo in uporabijo druge osebe. Posebej vas opozarjamo, da nekodirana elektronska sporočila, poslana po spletu, niso dovolj zaščitena pred nedovoljenim dostopom s strani tretjih oseb. Za zaupne informacije vam zato priporočamo uporabo poštnega pošiljanja.

Zunanje povezave

Naša spletna strani vsebuje povezave na druge spletne strani. Kljub skrbnemu vsebinskemu nadzoru pa za zunanje povezave ne sprejemamo odgovornosti, ker ne moremo vplivati na vsebino in delovanje spletnih strani tretjih oseb. 

Spremembe izjave o varstvu podatkov

Ob spremembah pravnega položaja oz. splošnih, servisnih in uporabniških storitev bomo izjavo o varstvu podatkov ustrezno aktualizirali. V kolikor te spremembe zadevajo tudi soglasja uporabnikov, se bodo spremembe izvršile le po njihovem predhodnem soglasju.

Trajanje hrambe podatkov

Vaše podatke bomo hranili le toliko časa, kolikor je potrebno za namene, za katere so bili vaši podatki zbrani, ali do preklica vašega soglasja. Za namene podpore strankam in marketinga (informacije o naših storitvah, nagradne igre, ankete o zadovoljstvu, akcije pridobivanja nekdanjih strank itd.) v okviru izpolnitve pogodb, ki smo jih sklenili z vami, bodo vaši podatki shranjeni za čas trajanja poslovnega odnosa in načeloma še tri leta po koncu poslovnega odnosa. V tem oziru pa je treba upoštevati tudi dejstvo, da moramo iz razlogov davčnega prava pogodbe in druge dokumente iz našega pogodbenega razmerja načeloma hraniti sedem let (132. člen BAO (avstrijski davčni zakon)). V posameznih primerih, denimo v primeru odprtih uradnih ali sodnih postopkov, je nujno, da vaše podatke hranimo še dlje.

Hramba vaših uporabniških vsebin 

Nismo zavezani k nadomestilu izgube ali škode, ki nastane zaradi upravičenega brisanja ali nehrambe informacij, komunikacije ali drugih uporabniških vsebin.

Za povzročitev škode osebam, odgovornim za podatke, ali tretjim osebam zaradi navedbe napačnih, netočnih ali nepopolnih podatkov v obrazcih je odgovoren izključno uporabnik.

Vaše pravice uporabnika in prejemnika obvestil

Kot uporabnik spletne strani in prejemnik zahtevanih obvestil imate pravico do informacij o svojih osebnih podatkih, ki jih obdelujemo. Poleg tega imate pravico do popravka, prenosa podatkov, ugovora, omejitve obdelave ter blokade ali brisanja nepravilnih oz. nedovoljeno obdelanih podatkov.

Pravico imate, da kadarkoli prekličete svoje soglasje za obdelavo osebnih podatkov. Posledično v prihodnosti ne bomo smeli nadaljevati z obdelavo podatkov, ki se nanaša na pričujoče soglasje.

V kolikor se vaši osebni podatki obdelujejo na podlagi upravičenih interesov v skladu s točko f prvega odstavka 6. člena GDPR, imate pravico, da v skladu z 21. členom GDPR podate ugovor na obdelavo vaših osebnih podatkov, v kolikor obstajajo razlogi, ki izhajajo iz vaše posebne situacije. 

Prosimo vas, da vloge za uveljavljanje svojih pravic posredujte prek obrazca, dostopnega na https://www.immofinanz.com/dsgvo, ali pisno na naslov 

IMMOFINANZ AG 
zH Datenschutzkoordinator 
Wienerbergstraße 11
1100 Dunaj, Avstrija.

Na vaša povpraševanja v zvezi z vašimi pravicami po GDPR se bomo odzvali nemudoma oziroma najpozneje en mesec po prejemu vloge. Ta rok se lahko podaljša še za dva meseca, če to zahtevata kompleksnost in število vlog. 

Če menite, da je obdelava vaših osebnih podatkov v nasprotju z veljavno zakonodajo o varstvu podatkov ali so bile vaše pravice do varstva podatkov kakorkoli kršene, imate pravico, da se pritožite pri nadzornem organu. V Avstriji je za to pristojen Urad za varstvo podatkov.

Stanje maj 2018